Visió infantil

Consells i precaucions per al desenvolupament de la vista del teu fill. Vine a la nostra òptica a Barberà del Vallès.

Òptica Herrero

Influència de la visió en l’aprenentatge

La visió i el nen

Com millorar la visió infantil

És molt important detectar problemes en la visió infantil que puguin derivar amb problemes en edat adulta, i així poder donar-li solució a cada un d’ells. La visió infantil té un desenvolupament evolutiu en el qual hi ha diverses etapes en què s’ha de tenir present el seu correcte funcionament, ja que la visió madura igual que el sistema neuronal. Des del naixement fins als 12 anys transcorren diferents etapes importants en el desenvolupament de la visió, i la nostra missió és assegurar que es presenten en la seva forma adequada.
Dels 3 als 6 anys la visió es desenvolupa completament, els nens i nenes ja tenen una percepció de l’espai visual orientat, així com la lateralitat i direccionalitat. La seva agudesa visual és pràcticament madura i la seva exploració ja és factible per aconseguir resultats fiables. Durant aquesta etapa és molt important revisar la visió almenys una vegada als nostres fills i filles, ja que podem reconduir situacions que poden derivar en problemes de visió que, si no els detectem a temps, pot ser que no tinguin solució.
Als 12 anys la visió ha arribat a la seva maduresa i en aquesta etapa cal consolidar la seva eficiència. En el nostre centre estarem pendents de la visió en la infància per aconseguir aptituds essencials per a un correcte rendiment escolar. Una adequada visió li permetrà als nens i nenes tenir bona lectura, bona motricitat, bon sistema binocular i acomodatiu per afrontar els seus reptes durant el seu desenvolupament.